Thursday, June 23, 2011

Toturial Buat Banner Dengan Mudah


hari tu masa zaty check dalam shoutbox zaty dekat tepi tu ada blogger request pasal toturial banner nie , sory lah zaty lamabt respon .. huk2.. hari nie zaty nak tunjuk cara zaty buat banner dengan simple mengunakan PHOTOSCAPE..

mula -mula buka PHOTOSCAPE, jangan buka benda lain sudah la..=.=


kalau tak ada PHOTOSCAPE , download dekat sini dulu ok..

step untuk buat banner 



step 1:-


klik EDITOR lepas tu tengok dekat hujung ada button MENU klik situ 

step 2 :-


ikot arahan jer.. zaty just gunakan width and height 200 sahaja, kaler boleh tukar itu kesukaan anda ..=)

step 3:-


korang ikot anak panah untuk tulis ,tukar warna and tukar warna tulisan,kalau nak buat banya kaler just save as sahaja..=)

step terakhir :-


pi dekat ANIMATION ,korang just drag je banner tu ,time ikot suka korang lah , pandai2 edjust k..=)..dah siap save !..

hasil nya :-



tak nampak dengan jelas ?.. klik pada gambar untuk tumbesaran..=)

siap sudah ..^.^




12 464 pengomen tegar !:

ZF said...

tolong wat satu...huhuhuhuhu

PUTERI NATASSIA said...

thanxx :)

Nadya O'Conner said...

wow..thanks for sharing..:)
nak cuba lah nanti..nad ptomote blog ini dalam entry >>
Miss Nadya Promote Blog Part 1

cik bihah said...

boleh try nie ;)

daya :) said...

tuto yang sgt berguna. thankss :)

GaRy™ said...

hehehe... gary selalu buat pakai paint+GIMP je... huhu... x berapa nak pandai guna photoscape ni...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@ZF

huk3.. zaty tkpndai sngt..=(... nie pun y simple ja zaty wat..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@PUTERI NATASSIA

wc dear..=)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Nadya O'Conner

wc dear..=)

thnx 4 u sbb sdi prmote blog zaty..=)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@cik bihah

boleh2.. try lh..^.^

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@daya :)

wc dear..=)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@GaRy™

y tu zaty tak pandai lah pulak..;P.. tlg ajarkn ..=)..nk tmbah ilmu nie gary ...photoscape pling simple.. zaty buat gna photoshop..^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright@IZZATY HEDRY