Wednesday, August 17, 2011

Gua Teringin Gila Nak Pakai Benda Ni !



memang teringan sangat nak pakai benda ni ! dah lama ku tunggu dan nantikan saat2 ni !.. tapi gua tak berani nak pakai .. gua takut ada efect ..arrhhh!... geram gila la , nampak ja muka cun , tapi penakot tu .!*cun ka?*
hampa nampak tak benda ni ?*mana nak nampak dah aku tak tunjuk lag ..=.=*


alahai ... cantik kan ?


boleh dia buat muka comel pulak ..grrhhh!


tolang lah ajar daku macam mana nak pakai ni .. serius dalam hati takut sangat nak pakai ...T__________T..




18 464 pengomen tegar !:

eintan nurfuzie said...

CIK EN X MINAT LENS KALER2 NI..CIKEN PAKAI YG NORMAL...CZ CIK EN RABUN..HEHEHHE

syieda_joy said...

syieda pun teringin..hukhuk..
tapi tak reti..ari tu try pakai tapi mata dok klip2 tkuar balik..hahahaha...

@_@ nak pakai jugak..

LinLOn~ said...

bukak mata luaih2, pastu letak kat anak mata..
be very patient..

masa nak bukak lagi scary..

first time pakai mmg pedih gila.. lama2 ok.. pastu bli eyemo.. nanti mata kering masa awai2 pakai, sebab mata x biasa g.. pastu kena bukak taw.. jgn duk pakai teruih nanti takut kena infection..

aku pakai 20 months dah. setakat ni ok lagi..

if mata rasa gatai sgt, bukak cl..
mungkin try on another day and tangguh pemakaian for a few days..

it's a very clean thing, tangan xley kotoq nanti dia biak kuman.. anyway bila da pandai actually mudah ja.. :)

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

la sng jelah yunk..

*pastikan tgn bersih time nk pkai 2

*letak kat ujung jari tlunjuk

* tgn kiri buka klopak mata (time nk msk tu jan kedip2 kn mata)

* letak ngam2 kat anak mata, pastu ttp mata kejap, pdg kiri,kanan,atas n bwh...

p/s: sy da 5thun pkai lens jan risau, lgpn jenama yg awk tunjukkan 2 lensnya ssh nk koyak..law bli kat kedai biasa 3 bln je da ta bleh gna p law yg awk tunjuk ne 1 thun...

:)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@eintan nurfuzie

zaty tgk owg pkai y kaler2 cun !.. haha ..tpi penakot ..:P

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@syieda_joy

hahahaha... lawak lah syida...:D...
zaty dok usya dri jauh ja... nk beli tkot kena maah ngn mama .. sbb zaty tk pndai pkai ,kang kena dgq beletiaq 4 hari 4 mlm kot..;P

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@LinLOn~

tip yang bernas !..
wow! dh lma ya pkai ... tu la pasai nak beliak mata luaih2 tu yang cek tak pandai ..;D..tk pa2 zaty ambik tip ni .^.^..tq dear.!

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Cahaya Mata @ Nurul Are Inn

ya ka ??.. la mcm2 jenama les ni rupa nya ... ingt kan semua sma ja ..=.=... niul jgak la zaty ni ... huk3... kena bljaq lagi ni ...tq dear.!muax..:p

u.m.i.e said...

senang jew ..huhu.. yang penting kena berani :)

si cantik sally said...

haha..pakai la kalo nak tahu cun ke x..saye da pakai bertahun da..sebab rabun!tapi ingt nak cube yg ni..murah.jimat kos..kawan adik jual rm30..huuu..ni lagi murah siap penghantaran ek????

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@si cantik sally

nak pkai jugak..:p

a'ah .. rm 28 ja ..try p dkt blog dia ..zaty da bg link ..=)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@u.m.i.e

zaty nk brni kn dri lah !..;)

PinKy MoMMa said...

tak leh pakaiiiii...nnt mata gatalll!

Miss Nadya said...

senang jer nak pakai la laling..da beli blom??beli dulu baru zaty tau...kalau zaty xbeli..mcm mn nak pakai..:)

nad letak header blog ni kat Page Nad

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@PinKy MoMMa

risaw nya ...o.0

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Miss Nadya

blom lgi ... huk3... nk bli nk pkai msa laya ni ..^.^..

tq dear..=)

Pure Mahabbah Fillah said...

huhuu pakai la..

mst cumil n nmpk chnatek kn..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Pure Mahabbah Fillah


adoi .. hati dah berbelah bi dah ni ..:P.. kena beli ni..^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright@IZZATY HEDRY