Tuesday, August 16, 2011

Toturial Cara Buat Watermark .



hye2..zaty datang lagi bersama tuto untuk kali kedua ..=)..
ritu zaty saja2 ja buat tuto pasal cara nak letak watermark ni,tak sangka ada respon ..=)..kali ni zaty try buat tuto cara buat watermark pulak mcam iffah mintak .


jom ikot cara zaty buat di bawah

-
-



pastikan anda ada photoshop cs berapa pun tak kesah ya .=)

step 1 :-


saiz besar n tinggi korang boleh pilih ya , tak kisah berapa pu tapi zaty guna
width :- 350
height :- 250
make sure transparent ok ..=).dah siap pilih klik ok .!

step ke 2



pilih shape bulat dan pilih paths macam zaty bulatkan dalm gambar di atas, sebab senang kita nak ubah posisi tulisan nanti .

step 3


tulis apa yang nak di tulis ,macam zaty tulis copyright@izzatyhedry ,  hampa tulis lah ayat apa yang nk di tuliskan tu ya .=)..pastu korang nampak kan simbul X dekat C tu, hampa boleh pusing2 benda tu untuk letak mengikut cita rasa masing2..

step 4



pilih brush tool yang hampa minat ,letak di tengah2 bulatan tadi tu .lepas tu hampa boleh lah adjust serba sedikit untuk mencantikan lagi watermark tu ..=)



setelah siap watermark jadi lah macam ni



maka berakhirlah tutorial watermark ni ..=).. 
kalau tak paham jerit dekat FB zaty k.. zaty  aktif di sana ..=)..



6 464 pengomen tegar !:

Iffah Afeefah said...

erk malu lak

spe la tnye tu kan..

tengs

ade mse nk try la

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Iffah Afeefah


jgn malu2..=)...

wc dear..=)

cik violet said...

ow..simple je ek..hehe..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@cik violet

a'ah ..simple saja ..=)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

mmg kne gune phtoshote je ehh? lain takleh eh?

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪


tpi better guna photoshop , sbb boleh npk kemas skit..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright@IZZATY HEDRY