Saturday, August 13, 2011

Toturial Letak Watermark Pada Gambar



hari ni macam terlebih rajin ja ... hari ni zaty nak ajar pasal letak watermark dalam gambar tau .. if semua dah tau cara nak letak zaty tetap nak tunjuk jugak ..:p....cara nya sangat mudah ..mula - mula mesti ada photoscape .. zaty guna photoscape sebab senang ..;p

step pertama 


buka photoscape ..



step kedua


klik editor dekat ats tu mcam zaty da inform dalam gambar tu ,pilih gambar untuk di watermarkan ,

step terakhir 



pastu klik object,nampakan yand ada lambang photo ala, yang gambar warna hijau tu , klik situ .pastu klik photo ,pilih gambar watermark anda .terakhir just adjust ja , nak capasity macam mna , cerah ka kabur mcm zaty buat tu ka ikot kesukaan masing2 ... last save !.. siap .. 

kan da boleh upload dekat blog ..=)

selamat mencuba .. kalau tak paham tanya ja zaty k..=)



6 464 pengomen tegar !:

Iffah Afeefah said...

nak buat watermark tu tak reti..nak y cantik2 cm org lain punye huhu

ade ttrial tak?

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@Iffah Afeefah
jap zaty try cari na... zaty buat watermak besa2 ja ..=)

ArulchelseA said...

baru tau ni..tq..bleh guna ni..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@ArulchelseA

heheh.. wc..=)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

syukran... nk cube jgk la... :)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪

bleh syg !>.;)

slmat mncuba..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright@IZZATY HEDRY